Homemade lemonades bar op locatie

Verwen jouw gasten met een Homemade Lemonades bar. Veel vers fruit, grote kannen gevuld met sparkling waters. Door de zomerse aankleding is is deze bar een echte eye-catcher. Leuk voor je bruiloft, bedrijfsfeest of productpresentaties.

Vind verfrissing bij jouw homemade lemonades bar

Hoewel alcohol vaak samen gaat met een feestje is het natuurlijk ook mogelijk om heerlijke tropische drankjes te maken zonder alcohol. Vers fruit en verschillende fruitwaters kunnen gemaakt worden die ook zeker jouw dorst zullen lessen. Wil je wel alcohol, kijk dan bij cocktail bar huren.

Wil je naast een bar ook een foodtruck om je evenement af te maken? Kijk hiervoor op de website van ToetToetFood.

Lemonades bar op locatie

Limonade is een drankje wat bestaat uit drie ingrediënten: suikerwater, water en een smaakmaker. De meest gebruikte smaakmaker is citroen maar hier kun je dus variëren. Zoals wij ook hebben gedaan met onze lemonades. Kook een siroop van het suikerwater en de smaakmaker voeg water toe wanneer je het gaat gebruiken en je hebt een heerlijke home made lemonade. 

Misschien heb je wel eens van de uitdrukking ‘when life gives you lemons, make lemonade’ gehoord? Maar waar komt dat vandaan? Limonade komt van oudsher uit Egypte in de middeleeuwen. Er werd gehandeld citroensap gemengd met suiker en hete ‘qatarmizat’. De Egyptenaren waren er dol op en dronken het tijdens allerlei gelegenheden. Tegenwoordig wordt deze traditionele limonade gemaakt door citroenen uit te knijpen en in zijn geheel met suiker te kneden. Zodat de olie uit de citroenschil in de limonade trekt. Daarna worden de schillen verwijdert en wordt de siroop aangelengd met water en ijs. Tegenwoorden noemen wij alle zoete siropen die met water aangelengd worden limonade en maken wij ze vaak met vers fruit.  

Misschien een leuk weetje over limonade: Lomonadiers waren Parijzenaren die met kannen limonade door de stad liepen om niet alleen de dorst te lessen maar ook om iedereen extra vitamine C te geven om zo de peest te kunnen bestrijden.